Κρεμμυδοκεφτέδες
Υλικά συνταγής
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (περίπου ½ κιλό)
- 3-4 αυγά
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 φέτες ψωμιού (ψίχα μόνο)
- λίγο αλεύρι
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ψιλοκόβουμε και ζεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζων νερό, ώστε να ξεφλουδίσει ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαραθούν λιγάκι.
- Τα αφαιρούμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια κάνουμε το μείγμα μας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο, τόσο ώστε να πέφτει μαζικά το μείγμα μας από το κουτάλι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε στο τηγάνι.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8923
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο