Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών...
Τσιπς με αχλάδι και κακάο
Υλικά συνταγής
- 3 μεγάλα και σκληρά αχλάδια
- 2 κ.γ. κακάο άγλυκο
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 50-60 τσιπς
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 135 βαθμούς. Κόβουμε με μαντολίνο τα αχλάδια σε φέτες πολύ λεπτές (αν δεν έχουμε μαντολίνο όσο πιο λεπτές μπορούμε με το χέρι). ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κακάο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ενώ ενδιάμεσα τα γυρνάμε 1 φορά προσεκτικά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε. Διατηρούνται για 2 ημέρες σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
Αυτό το ήξερες
Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11895
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο