Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σαλάτα σπανάκι με κρέμα βαλσαμικού
Υλικά συνταγής
- 4 φλιτζ. σπανάκι
- 4-5 ραπανάκια
- 8 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- 4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- ½ πορτοκάλι (ο χυμός του)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα ραπανάκια, τις λιαστές ντομάτες, τιε ελιές κομμένες σε φέτες, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε την κρέμα βαλσαμικού με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαόλαδο και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα ραπανάκια ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών. Έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φώσφορο και ψευδάργυρο. Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε νερό τα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7442
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο