Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Ολόκληρο κοτόπουλο στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο ανοιγμένο στη μέση
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο ή κρέμα βαλσαμικού
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα και αφού στραγγίσουν, τα ανοίγουμε στην μέση και τα πιέζουμε να για να απλώσουν καλά. Καρυκεύουμε Προσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές, και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Λίγο πριν ανάψουμε την φωτιά στην ψησταριά, βγάζουμε από το ψυγείο το κοτόπουλο για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Τα κοτόπουλα θέλουν αργό ψήσιμο άρα και χαμηλή ένταση φωτιάς. Τοποθετούμε το κοτόπουλα στην σχάρα της ψησταριάς, πρώτα με την κοιλιά προς τα κάτω. Χρειάζεται πολλές φορές γύρισμα, για να έχουμε σωστό ψήσιμο και να μην καεί. Το γυρίζουμε ενδιάμεσα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν θέλουμε την πέτσα ξεροψημένη το αφήνουμε από την εξωτερική πλευρά παραπάνω ώρα. Θα χρειαστεί 30 με 40 λεπτά ψήσιμο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22830
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο