Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Πράσινη σαλάτα με παπαρουνόσπορο και βασιλικό
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
- 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 3 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
για τη βινεγκρέτ λεμονιού
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Κόβουμε το μαρούλι σε σχετικά χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγουράκι, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι.. Αναμειγνύουμε δυνατά με σύρμα την μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να γίνει πηχτή η σως μας. Αν χρησιμοποιούμε μίξερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει πηχτή η βινεγκρέτ λεμονιού.
- Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Αυτό το ήξερες
Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9836
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο