Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Φακελάκια τυριού
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1 αυγό
για τη γέμιση
- 200γρ. τυρί φέτα
- 100γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 45 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την ανακατεύουμε με τη μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως.. Χτυπάμε το αυγό με πηρουνάκι και το προσθέτουμε στα τυριά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε σε λωρίδες το κάθε φύλλο κρούστας και βάζουμε στο κάθε ένα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνο διαγωνίως. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη κάποια απο τα τυροπιτάκια. Εάν θέλουμε να το κάνουμε αυτό τα βάζουμε σε ταπεράκι ή ταψάκι αλουμινίου και τα καταψύχουμε. Όταν θέλουμε να τα ψήσουμε τα βγάζουμε απο τη κατάψυξη και συνεχίζουμε την υπόλοιπη διαδικασία κανονικά.
- Βάζουμε σε αντικολλητική επιφάνεια ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με αυγό τα πιτάκια (το αυγό το διαλύουμε ελαφρά με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 17 με 20 λεπτά, παρακολουθώντας για να μην μας αρπάξουν. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5305
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο