Πατατοσαλάτα ζεστή ελαφριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας) τριμμένο
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  4. Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα μας ζεστή.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.

Σχόλια

Από τον Anta την ημ/νία 04/10/2013 - 16:37
Πολύ καλή συνταγή!!!
Από τον qupa την ημ/νία 04/11/2013 - 12:44
Τη δοκίμασα τις προάλλες και είναι πράγματι, πολύ καλή!

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11065 Εμφανίσεις σήμερα: 1