Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατατοσαλάτα ζεστή ελαφριά
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
- 4 κ.σ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας) τριμμένο
- 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
- Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα μας ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11065
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο