Η οξύχυμος κερασιά παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για το άσθμα,...
Κρέμα με γλυκό βύσσινο
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 3 φλιτζ. κρέμα γαλακτος
- 10γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- ⅓ φλιτζ. μέλι
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- γλυκό βύσσινο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
- Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μη βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το γάλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα, για περίπου 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από την κρέμα γλυκό βύσσινο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 36633
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο