Ζωμός κότας
Υλικά συνταγής
- 3 λίτρα νερό
- ½ κιλό κόκκαλα κότας ( πλατάρια, καρκάσες, φτερούγες )
- μισό πράσο χοντροκομμένο
- 1 καρότο κομμένο στα τρία
- 1 κρεμμύδι
- 2 λευκά μανιτάρια
- 3 κοτσάνια από μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλαδάκι θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- 5 κόκκους πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: -
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αρχικά βάζουμε τα πλατάρια, τις καρκάσες και τις φτερούγες κότας μαζί με το νερό στην κατσαρόλα.
- Μόλις πάρουν μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., ξαφρίζουμε κ στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για τουλάχιστον 1 ώρα, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
- Σουρώνουμε και ο ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μας είναι έτοιμος.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να κάνουμε ζωμό στη μεγαλύτερή μας κατσαρόλα και να τον διατηρούμε στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων ή σε παγοκυψέλες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10447
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο