Ντοματοσαλάτα πολύχρωμη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ντομάτες σφιχτές, ώριμες
  • 1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους κομμένο σε ψιλές φέτες
  • ⅓ αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
  • ½ κούπα ελιές καλαμών
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές φέτες
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά, καρέ κομμάτια (μπουκίτσες).
  3. Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ώστε να ετοιμάσουμε το dressing.
  5. Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με το dressing και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3372 Εμφανίσεις σήμερα: 2