Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Ντοματοσαλάτα πολύχρωμη
Υλικά συνταγής
- 2 ντομάτες σφιχτές, ώριμες
- 1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους κομμένο σε ψιλές φέτες
- ⅓ αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
- ½ κούπα ελιές καλαμών
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές φέτες
- 2 κ.σ. ξύδι
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά, καρέ κομμάτια (μπουκίτσες).
- Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ώστε να ετοιμάσουμε το dressing.
- Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με το dressing και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3372
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο