Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Χωριάτικη σαλάτα παραδοσιακή
Υλικά συνταγής
- 2-3 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- 1 αγγούρι σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 πρασινη πιπεριά σε φέτες
- 150γρ. φέτα
- 10 ελιές ή 2-3 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες (καλαμών ή πράσινες)
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε. Τις ντομάτες τις κόβουμε σε μεγάλα ζάρια.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε μπολ. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις ελιές , την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την ρίγανη.
- Περιχύνουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5391
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο