Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...
Πατάτες της δούκισσας (duchess)
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες
- 2 αυγά
- 1 αυγό για επάλειψη
- 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλους κύβους τις πατάτες. Τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε βραστό νερό για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε σε τρυπητό και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά ώστε να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τις λιώνουμε με το εργαλείο για τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό.. Προσθέτουμε τα αυγά και τις 6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα. Ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή (ίσως χρειαστούμε 2 -3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ακόμη).
- Δοκιμάζουμε τη γεύση και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. περισσότερο αν χρειάζεται.
- Απλώνουμε σε ταψί λαδόκολλα ψησίματος. Βάζουμε τον πουρέ σε κορνέ και ετοιμάζουμε μικρές ροζέτες.
- Αλείφουμε τις ροζέτες με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγη πάπρικα γλυκιά πάνω στις ροζέτες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6743
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο