Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατάτες baby με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες baby
- 5 μανιτάρια αγάρικα κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο για να αλείψουμε το πυρέξ
- 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πατάτες να βράσουν. Παράλληλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
- Αλείφουμε ένα πυρέξ με 1 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με την μισή παρμεζάνα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Διασκορπίζουμε σε μικρά κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω και να κάνει κρούστα το φαγητό μας.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Η παρμεζάνα είναι το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλά λιπάρα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18698
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο