Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Φαρφάλες με λιαστή ντομάτα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φαρφάλες
- 200γρ. λιαστή ντομάτα
- 10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.γ. κάπαρη
- 4 αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλ/να
- 400γρ. γραβιέρα Κρήτης
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλ/νο
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τις φαρφάλες και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τα αγγουράκια τουρσί και τις λιαστές ντομάτες. Τρίβουμε στον τσίφτη ή κόβουμε σε ζαράκια την γραβιέρα Κρήτης.
- Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει⅓ λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3714
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο