Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Σαλάτα του Καίσαρα
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- ½ μαρούλι, ανάλογα με τη ρίζα ή ½ σγουρή σαλάτα, ανάλογα με τη ρίζα
- ½ στήθος κοτόπουλο βρασμένο
- κρουτόν έτοιμο ή εναλλακτικά 3 φέτες ψωμί του τοστ και 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κ.σ. σως του Καίσαρα
- αλάτι
για τη σως
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. σιμπουλέτ ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη σαλάτα
- Αν δεν έχουμε κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες. έτοιμο, κόβουμε σε κυβάκια τις κόρες από τα ψωμάκια του τοστ. Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Το κρουτόν μας είναι έτοιμο.
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας και κόβουμε το κοτόπουλο μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και ετοιμάζουμε τη σως.
για τη σως
- Βάζουμε σε μπολ σιμπουλέτ, αλατοπίπερο, σκόρδο, μουστάρδα και ξύδι.
- Ανακατεύουμε και παράλληλα ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Η σως μας είναι έτοιμη.
- ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με τη σως μας τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν δεν έχουμε σιμπουλέτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μυρωδικό.
Για να κάνουμε πιο έντονη τη γεύση στο κρουτόν μας, μπορούμε να προσθέσουμε και αλατοπίπερο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19525
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο