Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Πράσινη σαλάτα με σως μελιού και παρμεζάνα
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 6-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- φλέικς παρμεζάνας
για τη βινεγκρέτ μελιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 πρέζα πιπέρι
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι.. Χτυπάμε με μιξεράκι του καφέ τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ποτήρι. Πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά και αφήνουμε σε τρυπητό για λίγο το μαρούλι να στραγγίξει.
- Κόβουμε το μαρούλι και τα ντοματίνια, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν θέλει περισσότερο αλάτι.
- Προσθέτουμε από πάνω τα φλέικς παρμεζάνας και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η παρμεζάνα είναι το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλά λιπάρα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 84174
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο