Το μαρούλι έχει πολύ λίγες θερμίδες και συχνά οι διατροφολόγοι το χρησιμοποιούν στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.
Πράσινη σαλάτα τηνιακή
Υλικά συνταγής
- 5-6 φύλλα μαρούλι μεγάλα ή 6-7 φύλλα σγουρή σαλάτα
- 80γρ. γραβιέρα Τήνου κομμένη σε «ζάρια»
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. πορτοκαλιού
- αλάτι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι μας.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας.
- Περιχύνουμε με τη σως μας (βινεγκρέτ πορτοκαλιού) και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε.
Τήνος
Κυκλάδες
Αυτό το ήξερες
Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5400
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο