Η πανακότα (panna cotta) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκίσματα ιταλικής προέλευσης. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα».
Πανακότα με φράουλες
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 3 φλιτζ. κρέμα γαλακτος
- 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
- ⅓ φλιτζ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 2 κ.σ. μπράντυ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μην βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το γάλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα για περίπου 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
- 20 λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα μας, μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. στο μπράντυ και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.
Ιταλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Στο σερβίρισμα μπορούμε να τρίψουμε και μπισκότο για επιπλέον γεύση.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13976
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο