Το Σάββατο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι του Λαζάρου και παραδοσιακά εκείνη την ημέρα έβγαιναν τα παιδιά στις γειτονιές, τραγουδούσαν τα κάλαντα του Λαζάρου και κερνούσαν τα λεγόμενα «Λαζαράκια». Τα...
Λαζαράκια
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- ¾ ποτήρι νερού ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1½ φακελάκι μαγιά ξερή
- 1½ ποτήρι νερό
- 1 πρέζα κανέλα
Για τη γέμιση
- 1 φλιτζ. σταφίδες
- 1 φλιτζ. καρύδια ψίχα σπασμένα
- γαρύφαλλο καρφί για το στόλισμα
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 25-30 τεμάχια
Ελλάδα ()
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τις σταφίδες.
- Αφού φτιάξουμε τη ζύμη, παίρνουμε ένα κομμάτι, το πλάθουμε μακρόστενο και πλατύ στη μέση και προσθέτουμε λίγη γέμιση (είναι η κοιλιά του Λαζάρου). Με λίγη ζύμη φτιάχνουμε το καπέλο και του βάζουμε και χεράκια που είναι σταυρωμένα. Βάζουμε 2 γαρύφαλλα για μάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου), σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα ξεφορμάρουμε.
Ελλάδα
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 117354
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο