Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου....
Κουνουπίδι τηγανητό
Υλικά συνταγής
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1 αυγό
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
Νησιά βορείου αιγαίου (Χίος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και το κουνουπίδι. Το βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 3 λεπτά (να αντέχει) και το χωρίζουμε σε φουντάκια.
- Ετοιμάζουμε τον χυλό. Χτυπάμε το αυγό και το γιαούρτι, προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
- Βουτάμε τα φουντάκια στο χυλό και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε ελαιόλαδο.
- Προαιρετικά τα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17592
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο