Κρέπες με αλλαντικά και τυριά
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα.
για τη γέμιση μίας κρέπας
- 1 φέτα φιλέτο γαλοπούλας κομμένη στη μέση
- 1 φέτα ζαμπόν κομμένη στη μέση
- 1 φέτα γκούντα κομμένη στη μέση
- 1 φέτα ημίσκληρο τυρί κομμένη στη μέση
- 1 κ.γ. μαγιονέζα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
για τη γέμιση
- Αλείφουμε πρώτα τη μαγιονέζα και έπειτα βάζουμε σε στρώσεις τα αλλαντικά και τα τυριά.
- Τυλίγουμε σε πούρο ή τρίγωνο.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Για πιο «δροσερό» αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε και 2 φέτες ντομάτα σε κάθε κρέπα ή μισό φύλλο μαρούλι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15167
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο