Σάλτσα μορνέι
Υλικά συνταγής
- 80γρ. βούτυρο
- 110γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί (κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., γραβιέρα ή παρμεζάνα)
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μεγάλο ταψί
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό. Σε κατσαρόλα κάνουμε ένα ρουΜείγμα από βούτυρο και αλεύρι, το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δέσουμε ή να συμπυκνώσουμε σάλτσες ή σούπες. Τα ρου χωρίζονται σε άσπρο, ξανθό και σκούρο, ανάλογα με το πόσο χρώμα αφήνουμε να πάρει το αλεύρι.. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Μόλις το βούτυρο με το αλεύρι γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και περιμένουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Ανακατεύουμε διαρκώς και δυνατά με σύρμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10234
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο