Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Τηγανητές μελιτζάνες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 ποτήρι γάλα ελαφρά αλατισμένο
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες ή σε μακρόστενες φέτες πάχους περίπου 4εκ.
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα για να φύγει η πικρίλα τους και τις στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις περνάμε από το γάλα και μετά από το αλεύρι.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αφήνουμε το λάδι να κάψει, ώστε να μην ρουφήξουν πολύ λάδι οι μελιτζάνες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11644
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο