Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Μακαρονοσαλάτα με σως κοκτέιλ
Υλικά συνταγής
για τη μακαρονοσαλάτα
- 250γρ. πένες
- 100γρ. ημίσκληρο κασέρι κομμένο σε κύβους
- 5 φέτες ζαμπόν κομμένες σε ζάρια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
για τη σως
- 5 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 ½ κ.σ. κέτσαπ
- 1 σταγόνα ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στην μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.
- 3 σταγόνες ουΐσκι ή κονιάκ
- αλάτι
- πιπέρι καγιέν
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα υλικά για τη σως. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σως και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 74569
Εμφανίσεις σήμερα: 8
Νέο σχόλιο