Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.
Ντιπ σκόρδου
Υλικά συνταγής
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος ή στραγγιστό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο λάδι τις δύο σκελίδες σκόρδο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει.
- Λιώνουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδο στο κρύο λάδι.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο κρύο σκορδόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το ντιπ να πάρει απαλή υφή.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το ντιπ σκόρδου ταιριάζει σα συνοδευτικό σε κρέατα, σε σαλάτες και σε λαχανικά, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και μόνο του για να αλείψετε μπρουσκέτες ή να βουτήξετε τα κρακεράκια σας.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11040
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο