Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες.
Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Αγκινάρες γεμιστές με αρακά
Υλικά συνταγής
- 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- 1 φλιτζ. αρακάς
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες , τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι ,τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο) . Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι , για να μην μαυρίσουν.
- Σε κατσαρόλα , σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν . Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά )και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
- Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε μια φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. με τον αρακά , την κρέμα γάλακτος , το μισό κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. , τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο.
- Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τη φάρσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά , μέχρι να γκραντιναριστούν (γκραντένΌταν μαγειρεύουμε ή τελειώνουμε ένα φαγητό στο φούρνο, ώστε να έχει στην επιφάνεια του μια κρούστα χρυσαφί. Συνήθως, χρησιμοποιούμε φρυγανιά ή τυριά τριμμένα.) οι αγκινάρες.
- Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι . Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4221
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο