Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και δυόσμο
Υλικά συνταγής
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι
- 100ml. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 200γρ. φέτα σε κυβάκια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. δυόσμο ξερό ή 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε την φόρμα ζαχαροπλαστικής.
- Αναμειγνύουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε.
- Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά. Σε άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε με το μίξερ ή δυνατά με σύρμα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε κλωστή ενώ χτυπάμε διαρκώς και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το δυόσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει αρκετά το κέικ μας. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 48383
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο