Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Αυγά μάτια χωριάτικα
Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
- 45 γρ. φέτα
- 2 φέτες ντομάτα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κάπαρη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας. Πριν «κάψει» το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι.
- Μόλις το ασπράδι πάρει άσπρο χρώμα και ο κρόκος αρχίσει να σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι.
- Ψήνουμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα στο φούρνο τις φέτες ντομάτας για 10-15 λεπτά.
- Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας στον πάτο του πιάτου και από επάνω τα αυγά μας.
- Πάνω από τα αυγά θρυμματίζουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και προσθέτουμε την κάπαρη.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το μυστικό είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν τα αυγά ξεροψημένα στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει ο κρόκος αποσύρουμε απ’τη φωτιά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5628
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο