Biscotti
Υλικά συνταγής
- 360γρ. φαρίνα
- 120γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 40 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα, το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά και μετά ανακατεύουμε με μαρίζ ή σπάτουλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το πλάθουμε, σχηματίζοντας ένα μπαστούνι.
- Βάζουμε κάθε μπαστούνι στο ταψί και αφήνουμε κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 °C, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι κάθε ρολό σε φέτες, με πάχος περίπου 0,5-1 εκατοστό. Βάζουμε τις φέτες οριζόντια στο ταψί και όχι κάθετα.
- Ψήνουμε τα biscotti στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούνται αεροστεγώς για αρκετό καιρό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7569
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο