Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Εργολάβοι
Υλικά συνταγής
- 750γρ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη
- 540γρ. ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών)
- 3 βανίλιες
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 50 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε λίγο στο φούρνο να στεγνώσουν. Διαλύουμε σε μούλτι και τα βάζουμε σε λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. και προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα με τα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει η ζύμη μας σφιχτή και πλάθουμε στρόγγυλα μπισκότα. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και ένα λευκό αμύγδαλο στο κέντρο κάθε εργολάβου.
- Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για είκοσι λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3645
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο