Η Κις λορεν, παρόλο που θεωρείται μια κλασσική γαλλική συνταγή προέρχεται από την Γερμανία, από το βασίλειο Lothringen, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε από τους Γάλλους σε Lorraine. Ακόμα και η...
Εύκολη Quiche lorraine
Υλικά συνταγής
- 1 φρέσκια ζύμη για τάρτα
- 1 κ.γ. βούτυρο (για άλειμμα)
- 3-4 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 3
- 100γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
- 200γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
- 400ml. κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα, απλώνουμε την τάρταΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή., την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά, στους 180 °C.
- Παράλληλα, ετοιμάζoυμε τη γέμιση. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα αυγά και την κρέμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, απλώνουμε το μπέικον και τα μανιτάρια, μετά το τυρί και μετά το μίγμα με τα αυγά.
- Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C, για 40 λεπτά.
- Προς το τέλος του ψησίματος, τοποθετούμε την τάρτα χαμηλά στον φούρνο, για να ψηθεί καλά από κάτω.
- Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16089
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο