Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Εύκολο σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο
Υλικά συνταγής
για το κέικ
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1½ ποτήρι ινδοκάρυδο
- 2 βανίλιες
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1 σφηνοπότηρο μπράντι (προαιρετικά)
για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 τεμάχιο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε το λάδι, τις βανίλιες, το κονιάκ, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
- Το αλεύρι το ανακατεύουμε με το χέρι. Αν η ζύμη μας βγεί πολύ σφικτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψί και προσθέτουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το ζεστό κέικ. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20805
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο