Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...
Φακόρυζο
Διαδικασία συνταγής
- Ξεπλένουμε το ρύζι και το μουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε κρύο νερό για περίπου 20 λεπτά. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό προσθέτουμε το ρύζι (αφού το στραγγίξουμε). ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. το ρύζι μισοσκεπασμένο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά του.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.
Αυτό το ήξερες
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Τα όσπρια σε συνδυασμό με τα δημητριακά (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α. σε συνδυασμό με ρύζι, κινόα, στάρι κ.α.) εκτός από νόστιμα είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός δίνει...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το φακόρυζο είναι μια τέλεια λύση για να μην πετάξετε τις μαγειρεμένες φακές που περίσσεψαν.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8818
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο