Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα
Υλικά συνταγής
- 400γρ. φιλετάκια κοτόπουλου (από στήθος)
- 300γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες
- 100γρ. γκοργκοτζόλα γλυκιά
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. δενδρολίβανο
- ½ κγ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- ½ κ.γ. πάπρικα και κύμινο
- αλάτι (κόκκινο κατά προτίμηση)
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλείφουμε τα φιλετάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Ψήνουμε τα φιλετάκια σε ζεστό τηγάνι με δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. αρκετά, για περίπου 5 λεπτά.
- Παράλληλα, σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη γκοργκοτζόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τα φιλετάκια κοτόπουλου και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουνΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τα υλικά μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.
Αυτό το ήξερες
Η γκοργκοντζόλα είναι ένα αγελαδινό μπλέ τυρί με καταγωγή από την περιοχή Gorgonzola του Μιλάνο. Ανήκει στα ΠΟΠ τυριά της Ιταλίας. Υπάρχουν δύο ποικιλίες αυτού του τυριού, η gorgonzola dolce (γλυκιά...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16742
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο