Φιλετάκια μπακαλιάρου με σπανάκι αχνιστό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι baby
  • 600γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 150ml νερό μαζί με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου.
  2. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη αποξηραμένη ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Οι πρώτοι που πάστωσαν μπακαλιάρο ήταν οι Βάσκοι και το ονόμασαν το ψάρι του βουνού. Στην Ελλάδα ο μπακαλιάρος έφτασε τον 15ο αιώνα. Η νηστεία της Σαρακοστής μας επιτρέπει να τρώμε ψάρι 2 φορές, του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4934 Εμφανίσεις σήμερα: 0