Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Ψαροκεφτέδες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπακαλιάρος
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (σε μούλτι)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ φλιτζ. αλεύρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε[qtip:Μαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ελαφρώς το ψάρι με πολύ λίγο νερό. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα, καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από κόκαλα, αγκάθια, δέρμα και το θρυμματίζουμε με το χέρι.
- Μουσκεύουμε το ψωμί για 5 με 10 λεπτά, το στραγγίζουμε καλά και το προσθέτουμε στο σκεύος που έχουμε τον καθαρισμένο μπακαλιάρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Πλάθουμε, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Σερβίρουμε ζεστούς.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3880
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο