Φραμπουάζ λικέρ
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σμέουρα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 φλιτζ. νερό
- 3 φλιτζ. μπράντι
- 1 φλιτζ. βότκα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 λίτρο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα σμέουρα, τη ζάχαρη, το νερό και το μοσχοκάρυδο. Ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., ανακατεύοντας το έως να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά, ξεσκέπαστο, ώστε να μειωθεί κατά ¾.
- Σουρώνουμε το υγρό από τουλπάνι λεπτό και ανακατεύουμε με το μπράντι και τη βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.. Βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και σφραγίζουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7772
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο