Φρέσκιες κόκκινες ταλιατέλες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. αλεύρι τύπου 550 (Π55%) ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 2 κ.σ. νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.
  • 1 πρέζα αλάτι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

Ζύμωμα

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κρατάμε 1 φλιτζάνι αλεύρι στην άκρη.
  2. Σχηματίζουμε ένα λοφάκι με το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
  3. Ρίχνουμε στην τρύπα τα αυγά, τον ντοματοπελτέ, το νερό και το αλάτι. Τα διαλύουμε με ένα πιρούνι ελαφρά, ενώ ξεκινάμε να τα αναμιγνύουμε με το αλεύρι.
  4. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που κρατήσαμε στην άκρη.
  5. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και σφιχτή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  6. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι κάθε φορά και το ανοίγουμε με αλευρωμένο πλάστη ή με την ειδική μηχανή παρασκευής ζυμαρικών.
  7. Αφήνουμε τα φύλλα να ξεκουραστούν για άλλα 10 λεπτά.
  8. Τυλίγουμε το φύλλο ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. και κόβουμε σε ροδέλες του μισού εκατοστού (ο καθένας μπορεί να δώσει το σχήμα που επιθυμεί).
  9. Ξετυλίγουμε και τις κρεμάμε σε αλευρωμένο πανί, για να στεγνώσουν.

Βράσιμο

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Βράζουμε για 4-5 λεπτά. Όταν ανέβουν τα ζυμαρικά στην επιφάνεια της κατσαρόλας, θα είναι βρασμένα αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο..
  4. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε αμέσως στη σάλτσα, για να μη μας στεγνώσουν.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Τα φρέσκα ζυμαρικά στεγνώνουν πολύ γρήγορα (εξαιτίας της ζύμης τους). Για να την κάνουμε πιο νωπή τη ζύμη, προσθέτουμε στο ζύμωμα λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
Τα φρέσκα ζυμαρικά διατηρούνται μια μέρα μόνο στο ψυγείο ξεσκέπαστα και 3 μήνες στην κατάψυξη. Αν τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, ο χρόνος βρασμού διπλασιάζεται.
Τα ζυμαρικά αποξηραίνονται για 2 ημέρες στον αέρα. Έπειτα διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένη σακούλα ή βάζο για αρκετό καιρό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5260 Εμφανίσεις σήμερα: 1