Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Γαρίδες με άσπρη σάλτσα και πατάτες φούρνου
Υλικά συνταγής
- 500γρ. γαρίδες
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζ. τυρί σόγιας τριμμένο
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ώριμες σε φέτες
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Απλώνουμε σε ταψί τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Μόλις ψηθούν οι πατάτες προσθέτουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί σόγιας.
- Ξανβάζουμε στο φούρνο το φαγητό μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Παράλληλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τις γαρίδες σε νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες και προσθέτουμε στο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. τους το χυμό λεμόνι, μουστάρδα, ρίγανη, πιπέρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να βράσει ξανά και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα να γίνει μια σάλτσα παχύρευστη.
- Σερβίρουμε ένα κομμάτι πατάτες και δίπλα τις γαρίδες τις οποίες περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8410
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο