Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Γαρίδες με ουΐσκι φλαμπέ
Υλικά συνταγής
- 15-20 γαρίδες
- ⅓ ποτήρι ουΐσκι
- ¾ ποτήρι χυμός πορτοκάλι
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρώς το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Μόλις αρχίσουν να κοκκινίζουν οι γαρίδες τις σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ουΐσκι και ανάβουμε με αναπτήρα αμέσως (Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην κουζίνα του σπιτιού. Για να μην κινδυνεύσετε καλύτερα ανάψτε το φαγητό κοντά στο νεροχύτη και μακριά από κουρτίνες και εύφλεκτα υλικά.).
- Μόλις σβήσει η φωτιά, επαναφέρουμε στο μάτι και προσθέτουμε μπαχαρικά και τα χυμό πορτοκαλιού. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. λίγο η σαλτσούλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε, γιατί τα θαλασσινά είναι αρκετά αλμυρά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8785
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο