Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Γαριδομακαρονάδα
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα ντομάτες χτυπημένες στο multi
- 1 σφηνάκι ούζο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή κοφτό
- 1 κ.σ. βούτυρο φυτίνη
- 250γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ⅔ της κατσαρόλας νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Αδάμ Παγώνης
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε πλατιά κατσαρόλα καίμε λίγο το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ξανθές.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και (καυτερή).
- Σιγοβράζουμε τα υλικά μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, προσθέτοντας αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια για 10 περίπου λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
- Λιώνουμε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε μέσα στραγγισμένα και τα ανακατεύουμε να πάει το βούτυρο παντού.
- Σερβίρουμε, προσθέτοντας τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και τις γαρίδες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7343
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο