Γεμιστά με κιμά της μαμάς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 πιπεριές για γέμισμα
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 2 πατάτες
  • 150-200γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 1 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά ή ντομάτα)
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (μοσχάρι-χοιρινό)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Κρατάμε τη σάρκα τους και την περνάμε από μπλέντερ.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι. Μόλις μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα., προσθέτουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε και τον «σπάμε» μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι νερό.
  4. ΣιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τη φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. για 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κύβους.
  5. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C, στις αντιστάσεις και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Έπειτα, ανοίγουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε ζεστά και κρύα.

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 47438 Εμφανίσεις σήμερα: 1