Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Γευστική καροτοσαλάτα
Υλικά συνταγής
- 6 καρότα
- 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- 4 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 2 κλημεντίνες καθαρισμένες
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά) και καβουρδίζουμε στο φούρνο το σουσάμι για 3 λεπτά.
- Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Βγάζουμε το σουσάμι απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και το σχοινόπρασο.
- Ανοίγουμε τις κλημεντίνες, ξεχωρίζουμε τις φέτες.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. σουσάμι και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αντί του σχοινόπρασου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο κολίανδρο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4241
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο