1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Γόπες στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 4 γόπες των 250γρ. – 300γρ.
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε τις γόπες επάνω.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γόπες. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τις λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε τη σχάρα μας αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις γόπες.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γόπες. Καρυκεύουμε και τις λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά και με μια φαρδιά σπάτουλα τις γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 λεπτά περίπου.
Αυτό το ήξερες
Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9270
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο