Γρήγορα τυροπιτάκια
Υλικά συνταγής
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 400γρ. φέτα
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πιπέρι
- προαιρετικά σουσάμι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25-30 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και ανακατεύουμε. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και προαιρετικά πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι ή αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα ή στους 180 °C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Το βίντεο της συνταγής
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16111
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο