Χαρακίδες στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 4 χαρακίδες των 300γρ.
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200oC. Λαδώνουμε τη σχάρα πριν βάλουμε τις χαρακίδες επάνω.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τα λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας με φαρδιά σπάτουλα τις χαρακίδες μία φορά μόνο ενδιάμεσα.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις χαρακίδες.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις χαρακίδες. Καρυκεύουμε και τις λαδώνουμε καλά.
- Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια.
- Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας τα γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 7 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2724
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο