Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Χωριάτικα λουκάνικα με κρασάκι
Υλικά συνταγής
- 8 λουκάνικα χωριάτικα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια ή ροδέλες.
- Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για 6-8 λεπτά και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
- Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και σερβίρουμε με το ζουμάκι τους.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7802
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο