Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο αρωματισμένο με μέλι και τσίπουρο
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι σγουρό
- 200γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
- ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κ.σ. γεμάτη μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
για τη βινεγκρέτ
- 50ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το λουκάνικο φέτες και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα.. Μόλις ψηθεί σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το τσίπουρο και το μέλι, περιμένουμε να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι., ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα τα υλικά ή χτυπώντας τα με μίξερ. Ανακατεύουμε το μαρούλι με τη βινεγκρέτ, τη γραβιέρα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το θυμαρίσιο μέλι είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22930
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο