Χταπόδι κρασάτο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σφηνοπότηρο ξύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε κοχλάζον νερό, να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για μισή ώρα περίπου και το κόβουμε σε μπουκιές.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι.
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6129 Εμφανίσεις σήμερα: 0