Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Χταπόδι με μελιτζάνες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε ζάρια
- 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 ποτ. κρασ. λευκό κρασί
- 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- 5-6 κόκκους πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το χταπόδι σε κοχλάζον νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για μισή ώρα με τους κόκκους πιπέρι και το μπαχάρι.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το χταπόδι, τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5101
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο